top of page

#1.5 Podcast de neyin nesi?


Bu ara bölümde Samet ve Cihan, podcastin ne olduğuna, podcast kurgusundaki amaçlarını ve konu eksenini neden “Hayat” olarak belirledikleriyle alakalı kısa bir bölümle karşınızdalar. Keyifli dinlemeler!


Cambridge sözlüğe göre podcast nedir?

"a recording that you can listen to on your computer or MP3 player from a website. You can also sign up to (= say that you want to receive) a podcast which is then updated (= new information is added to it) through the Internet when you plug your MP3 player into a computer."


Yani, "internetten indirebileceğiniz ve bilgisayar ya da mp3 çalarda çalabileceğiniz dijital biçimde saklanan bir radyo programı" diye çevirisini yapabiliriz.


Amacımız

Yurtdışında özellikle Amerika'da bir süredir yaygın hale gelen podcast yayıncılığının Türkiye ve Türkçe içerik özelinde bir elin parmakları kadar olması, bizi bu projede adım atmaya itti. Aslında süreç yaklaşık olarak 4 ay öncesine kadar gidiyor. Hem kaliteli sohbet etmek, hem de gündemi tartışmak istememiz bizi bunları podcast altında neden yapmayalım sorusuna yöneltti. Yeni oluşmaya başlaması muhtemel Türkçe podcast içeriğine elimizden geldiğince katkı sağlamak ve olabildiğince gelişimine katkı sağlayabilmek temel amacımız diyebiliriz.


Konu neden hayat?

Konu temelini hayat eksenine oturtmamız belki içerik olarak bizi zaman içerisinde zorlayacaktır, fakat iki ayrı coğrafyada olmamızı da göz önüne alarak ana temayı bu şekilde kararlaştırdık. Zaman içerisinde dinleyicilerin de interaktif hale gelmesiyle beraber podcastin çeşitliliği de artacaktır.


Hayat sizce de kaçık bir uyku değil mi?

6 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page